Retket/ vaellukset issikoilla

n.1 h Kalliometsänkierros 30 €:

- Sopii niin vasta-alkajille kuin kauniista metsämaisemista pitäville luonnonystäville! Etenemme pääosin käyntivauhtia ihastellen isovarpurämesuota harjanteelta käsin sekä vanhaa satumetsää, jossa kuulemme linnunlaulua ja voimme törmätä jopa huuhkaja pariskuntaan. Halukkaat saavat myös kokea töltin taikaa pienellä metsätiellä. Talvipakkasilla taitavimmat kuskit voivat jättää satulat matkasta, jolloin varmasti pysyt lämpimänä. Tähän retkeen voimme liittää pienen eväspaketin taukoineen metsässä 5 euron lisähintaan!

n.1 h Sorsakosken kyläkierros 30 €:

- Sopii hevosen hallitseville kylämiljööstä pitäville matkailijoille ja harrastajille. Kuljemme liikennevarmoilla hevosilla pääosin käyntivauhtia ja töltäten läpi Sorsakosken kylän ja ohi historiallisten Iittalan ( Fiskarsin) tehtaiden ja kartanoiden. Ihastellaan kylän wanhoja veden päälle rakennettuja venevajoja, tarvittaessa pysähdymme idylliselle kyläkaupalle vaikkapa jätskin ostoon!

 n.1 h Liisalan lenkki 30 €:

- Sopii vähän kokeneemmille ratsastajille. Menemme pitkin kylän raitteja, kanavan rantaa pitkin sekä pikkuteitä maalaismiljöössä ohi peltojen, lehmien, kartanoiden ja järvien, ylittäen myös Liisalan sillan pääasiassa käynnissä ja töltäten, maisemia ihastellen. Tähän on kiva yhdistää esim. umpihankilaukat pellolla taikka tölttikierros kentällä!

n.1,5 h Ympäri kylän- lenkki, joka voidaan järjestää myös pimeän aikaan 40 €:

- Tämä on sinulle, joka haluat kokea jotain hieman erilaista. Laitetaan otsalamput päähän ja lähdemme kylän kautta mm. kyläkaupan ohi iltarilluttelulle hevosten kanssa. Koemme matkalla myös pienen metsätien hiljaisuutta, jolloin menemme otsalamppujen valossa laukaten, töltäten tai ihan vain käynnissä hjiljaisuudesta nauttien. Matka jatkuu ohi Fiskarsin tehdasruukkialueiden ja meillä on mahdollisuus käydä myös pellolla ottamassa pienet töltit taikka laukat, sillä nyt jo olemme taas katuvalojen alla.

 

n. 1,5 h kahvitteluretki Haltun kallioille  45 €

- Matka alkaa läpi kauniin koivumetsän, ohi vanhan punaisen paloaseman, jonka jälkeen rantaraitille saapuessamme töltätään järvimaisemia ihastellen. Määränpäänä komiat kalliot, joiden päällä nautiskelemme kahvit kera pienen makean tai suolaisen vanhaa puusiltaa ja jyrkänteitä ihmetellen maisemasta nautiskellen. Kotimatkalla etenemme halutuissa askellajeissa pieniä metsäteitä pitkin ja lopulta taas fiskarsin tehdasalueen kautta tilalle hipsien. Ja jos aikaa jää mikäpä estää tekemästä pienen lisälenkin vanhaa kanavan rantaa pitkin töltäten tai laukaten ;)

 

*Nyt saatavilla myös yhdistetty Liisalan ja Haltun lenkki runsailla ja herkullisilla eväillä n.2,5h 60 €

 

n.2 h retket tasosta riippuen 50 €:

- Sopii vähemmän ratsastaneille, kuin kokeneemmille nautiskelijoille. Etenemme rauhallista vauhtia töltäten sekä käynnissä upeissa maisemissa rauhallisia teitä, rantaraitteja sekä metsäpolkuja pitkin, luonnosta nauttien. Kokeneempien kanssa koemme vauhdin hurmaa pitkillä laukkapätkillä.

n. 4 h Renko -extreme 70 €:

- Sopii kokeneille vauhdista pitäville ratsastajille, jotka nauttivat pitkistä laukkapätkistä ja vaihtelevista maalaismaisemista kaikissa eri askellajeissa. Matkan aikana pysähdymme järvenrantaan nauttimaan kahvit kera suolaisen ja makean. Tämä käy jo treenistä :)

n.4  h Kurjelammen laavuretki 75 €:

- Sopii vähän kokeneemmille ratsastajille. Vaellamme pitkin kylänraitteja, ohi kartanoiden ja peltojen  myös lopuksi kauniita, sekä karuja `lappimaisia´- maisemia ihastellen kaikissa askellajeissa. Näemme vaaran päältä kauas ja viimeistään tässä vaiheessa stressi unohtuu kun saavumme kauniin lammen rantaan laavulle, jossa lounas kahveineen ja herkkuineen maistuu varmasti!

2 Päivän hevostelut n. 250 € ( min. 4 hlöä- max. 8 hlöä )

- Irti arjesta hevosista ja luonnosta nauttien! Molempina päivinä n. 4 h ratsastusta. Ensimmäisenä päivänä aloitamme askellajitunnilla, jonka jälkeen tilalla hevosten syöttö ja maittava keittolounas kaffeineen. Tämän jälkeen varustamme hevoset ja lähdemme n. 3h vaellukselle pysähtyen matkalla esim. jätskille kyläkaupalle tai pulahdamme uimaan kuuman päivän sattuessa. Tämän jälkeen iltaohjelmana herkullinen päivällinen sesongin mukaan, saunomista ja vaikkapa paljuilua kartanomiljöössä. Valmistamme myös itse kasvonaamiot ja jalkakylvyt sesongin raaka-aineista viliyrttejä hyödyntäen. Majoittuminen kartanon vierashuoneisiin, joissa varmasti uni maistuu. Voiskos olla ihanampaa?

Seuraavana päivänä runsaan aamiaisen jälkeen varustamme hevoset, teemme pienen venytysjumpan hevosen selässä ja lähdemme vaellukselle kurjelammen laavulle, jossa paistamme makkarat kera muiden nuotioherkkujen!
Tilalle palatessamme .n 4-5 h vaelluksen jälkeen puramme hevoset varusteista, syötämme ne ja hörppäämme vielä kahvit kerraten päivien tapahtumia! Ja eikun tervetuloa testaamaan vaikka omalla kaveriporukalla...Kyllä arki unohtuu!

 

 

Lisää retkeesi lounas-/kahvit-paketti!

Myös  lyhyempiin retkiin on mahdollista lisätä lounas tai kahvit, joka järjestetään Kartanon kuistilla. Lounaspaketin hinta on retkien päätteeksi ( min.4 lounasta ) 15 € (esim lohisoppaa ja tuoreita sämpylöitä )ja kahvit esim. kermavaahdolla ja mansikkahillolla höystettyjen vohvelien kera 7 €.  Menu- lista päivittymässä!

Muistakaa tilata lounas- tai kahvit ennakkoon retkeä varatessanne!

Huomioitavaa on myös se, että 10 h- kortilla voit retkeillä edullisesti! esim. 1h retki on 22 € ja ja 2h retki on 44 €. Kortti käy sekä tunneilla, että retkillä ja on perhekeskeinen!